КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА КУРС ЗА МАНИКЮР

POSTED BY ДЪЛГОЛЕТИЕ | ЮЛИ 23, 2017 | НОВИНИ
След успешно преминатото обучение идва моментът да вземете няколко важни решения. Първият и най-важен въпрос е искате ли да бъдете част от чужд салон и да работите в екип или предпочитате да отворите собствена практика, където да се трудите за себе си.  

ОСОБЕНОСТИ НА РАБОТАТА В ИЗГРАДЕН САЛОН


Не е лесно да започнеш отначало.  Начинаещият маникюрист се нуждае от поле за изява и много практика. Логично повечето млади кадри избират да започнат развитието си в чужди салони, в които клиентите вече са “зарибени” и могат да разчитат на постоянни приходи. В много от вече отворените центрове за красота е налице нужното оборудване, което спестява средства и време. Заплащането често е на процент, но може да бъде и твърда заплата, както и да комбинира и двата варианта.

ОСОБЕНОСТИ ПРИ ОТВАРЯНЕ НА НОВ САЛОН


Желанието на почти всеки бъдещ специалист, завършил наскоро курс по маникюр, е да се появи на пазара самостоятелно. За целта първо трябва да се спрете на подходящо помещение, което да отговаря на санитарните изисквания на РЗИ. Добре е избраното място да има благоприятно местоположение – да се открива лесно, да се забелязва отдалеч, да е на оживено място, да е в подходящ квартал, спрямо целевата група на салона. В началото оборудването може да бъде частично и да обхваща само най-необходимите неща, с опция да се разрасне във времето.

ОСОБЕНОСТИ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА


 Ако ще се занимавате с маникюр и ноктопластика, ви трябва: работна маса, стол за специалиста, стол с ергономична форма за клиента, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, дезинфектанти за инструменти и оборудване, основни инструменти за обработване на ноктите. Ако ще предлагате и грижа за ноктите на краката, ще са ви нужни: работен стол за специалиста, професионален стол за педикюр, вана за педикюр, козметични препарати, място за хигиенично съхранение на инструменти и препарати, основни инструменти за обработване на ноктите.
Това е само малка част от необходимите изисквания за откриване на Студио за Маникюр.Обучителен център “Дълголетие” предоставя  консултантски услуги, които обхващат всички аспекти свързани със законови, хигиенни и технически изисквания за отваряне на салон за красота.
И все пак най-важното, от което се нуждаете, когато приключите курса по маникюр, е вдъхновение и трудолюбие.

автор: Анна Радева

КУРС ПО МАНИКЮР,ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА :

Варна, Велико Търново, София, Стара Загора, Монтана

Comments

Popular posts from this blog

Как да си отворим салон за красота

ЦЕНТЪР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ

ПРЕПОДАВАТЕЛИ